fbpx

Opšti uslovi online kupovine

Strana sa informacijama je ažurirana 10.01.2022

Poštovani korisnici, molimo vas da pažljivo pročitate sledeće uslove. Svaka poseta našem sajtu, kao i kupovina, znači da ste ove uslove pročitali i da se slažete sa njima u celosti. Ukoliko su oni za vas neprihvatljivi i ne slažete  se sa sadržajem i našim uslovima, molimo vas da ne koristite ovu internet lokaciju i ne posećujete www.metalflex.rs. Maloletnim licima se zabranjuje kupovina i pružanje usluga bez pismene saglasnosti roditelja.

Uputstvo za poručivanje pogledajte klikom na sliku.

PRODAVAC I KUPAC

Ovaj dokument (zajedno sa ovde pomenutim pratećim dokumentima) utvrđuje Opšte uslove za korišćenje i kupovinu proizvoda preko internet prodavnice www.metalflex.rs (u daljem tekstu: Online shop)
Postavljanjem, upravljanjem i prodajom proizvoda preko Online shop-a rukovodi firma: Metal Flex Doo, Četvrta industrijska 15, Nova Pazova  PIB: 101243272 MB: 08264341 u daljem tekstu Prodavac.  Prodavac zadržava pravo da u bilo kom trenutku izmeni Uslove korišćenja, asortiman i cena proizvoda. Predlažemo da s vremena na vreme posetite ovu internet stranicu i proverite da li su se Uslovi možda promenili od vaše poslednje posete.
Korisnik je svako lice koje pristupa sajtu www.metalflex.rs i svim njegovim sadržajima. Korišćenjem Online shop-a smatra se da je korisnik upoznat sa ovim Uslovima korišćenja i da ih prihvata. Kupac je fizičko ili pravno lice koje uspešno obavi elektronski kupovinu preko Online shop-a www.metalflex.rs.

USLOVI KUPOVINE

Ovde propisani Opšti uslovi poslovanja Prodavca, služe da Kupac na jasan i nedvosmislen način bude upoznat sa uslovima pod kojima može doći do zaključenja ugovora o kupoprodaji, načinu zaključenja takvog ugovora, svim pravima i obavezama Kupca prilikom kupovine robe, kao i obaveštenjima koje je Prodavac dužan da uputi Kupcima pre zaključenja ugovora.
Nepoštovanje ovde definisanih pravila može prouzrokovati neizvršenje platne transakcije ili neuspelu narudžbinu. Pravilnikom su precizirane i posledice koje u slučaju neizvršenja transakcije ili neuspele narudžbine snose Prodavac i Kupac. Prodavac zadržava pravo promene Uslova korišćenja zavisno od promene u ponudi svojih usluga i/ili važeće zakonske regulative. Ovde propisani opšti uslovi poslovanja prodavca, sastavni su deo ugovora o kupoprodaji koji će biti zaključen između prodavca i kupca.
Kupac je u obavezi da se pre svake kupovine upozna sa obaveštenjima koje je prodavac istakao na svom sajtu, proveri sve informacije vezane za uslove poslovanja, kao i da u svemu poštuje postupak za zaključenje ugovora o kupoprodaji. Opšti uslovi obavezujući su i za Kupca i Prodavca istovremeno. Prodavac ne preuzima odgovornost za štetu koju Korisnik pretrpi usled: toga što nije pročitao Uslove korišćenja; nemogućnosti da se izvrši kupovina preko Online shop-a iz opravdanih razloga; nemogućnosti korišćenja Online shop-a zbog održavanja, obezbeđenja ili bilo kog drugog tehničkog razloga, kao i usled uskraćivanja pristupa Online shop-a zbog nedozvoljenih načina korišćenja.

PONUDA ONLINE SHOP-A

Korisnik putem Online shop-a ima mogućnost da u okviru Kategorija pregleda različite Proizvode. Korisnicima je na uvid jasno istaknuto ime proizvoda, njegova cena i slika. Cene Proizvoda su izražene u dinarima i iskazane su u bruto iznosu (sa uračunatim PDV-om) isto je istaknuto u elektronskom listingu koji se dostavlja Kupcu putem e-mail adrese kao i fiskalnom računu koji se šalje fizički prilikom isporuke Proizvoda. Prodavac može promeniti sadržaj Online shop-a ili proizvode i cene navedene na sajtu u bilo koje vreme i bez prethodnog upozorenja.
Načini plaćanja

 • Plaćanje pouzećem, prilikom dostave (gotovinski).  Opcija plaćanja pouzećem (gotovinsko plaćanje kuriru na adresi isporuke koja je navedena u narudžbini). Nakon potvrde narudžbine roba će Vam biti poslata kurirskom službom, a Vi ćete je platiti kuriru prilikom preuzimanja paketa.
 • Onlajn plaćanje platnim karticama.  Svoju narudžbinu možete platiti koristeći  Visa, Master, Maestro, Dina i/ili Amex. Kartica mora biti odobrena od strane banke izdavaoca za online (Internet) plaćanje. Prilikom online naručivanja, odabirom plaćanja karticom, bićete preusmereni na stranicu Intesa Bance koja je zaštićena i sigurna za ovakav način plaćanja. Podaci o Vašoj platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu, niti bilo kom zaposlenom.
 • Plaćanje preko računa firme je moguće prilikom online poručivanja, odabirom opcije “virman”. Pri tom ćete u predviđeno polje uneti podatke pravnog lica za koji se kreira predračun.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja će se vršiti u domaćoj valuti – dinar (RSD). Vaša platna kartica će biti zadužena za iznos izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, koji nama u trenutku transakcije nije poznat. Prilikom ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji:

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno, najsavremenije kriptografske tehnologije. Za detaljne informacije klikni ovde > SSL protokol odnosno ovde > PKI sistem.

ISPORUKA

 • Isporuka poručenih artikala se obavlja u saradnji sa nadležnim kurirskim službama. Uobičajeno vreme za isporuku je 1-3 radna dana, dok je za gabaritnu robu dostava do 7 radnih dana. Trudimo se da kupcima obezbedimo ažurnu i brzu dostavu poručenih proizvoda. Usled preopterećenja kurirske službe, rok za isporuku se može produžiti a najduže do 30 radnih dana u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.

Podaci na sajtu.

 • Sadržaj internet sajta može sadržati netačne informacije, podatke,  zamenjene fotografije proizvoda ili štamparske greške. Izmene sadržaja u našoj internet prodavnici i prezentaciji se mogu uraditi periodično u bilo kom trenutku i bez obaveštenja.  Metal Flex d.o.o. se ne obavezuje da redovno menja ili ažurira informacije sadržane na ovom internet sajtu. Metal Flex doo ne garantuje da će internet sajt funkcionisati bez prekida ili grešaka, da će nedostaci biti blagovremeno ispravljani ili da  je https://metalflex.rs/ internet sajt kompatibilan sa vašim hardverom ili softverom. Informacije date na ovom internet sajtu ne treba tumačiti kao savete za donošenje odluka bilo koje vrste. Treba da se posavetujete sa odgovarajućim stručnjakom ako Vam je potreban specifičan savet prilagođen Vašoj situaciji.

Cene

 • Sve navedene cene na sajtu su sa izraženim PDV-om.

REKLAMACIJE

Spoljašnjost paketa: Ukoliko spoljašnjost dostavljenog paketa ima vidljivih oštećenja (nagnječenja, rupa, procepa) savetujemo vam da takvu pošiljku NE PREUZIMATE. Vizuelnom metodom proverite spoljašnjost kutije, samolepljivu traku i streč foliju te ukoliko primetite nepravilnosti odbijte dostavu i javite se korisničkoj podršci na broj 0603444235

Sadržaj paketa: Neovisno o stanju ambalaže nakon otvaranja paketa moguće je utvrditi da se proizvod unutar ambalaže pretrpeo transportno oštećenje.  Ukoliko ste oreuzeli pošiljku, a kasnije ste uočili oštećenje ili ste dobili robu koju niste poručili, robu koja ne radi molim vas da nam slike oštećenja sa detaljnim opisima pošaljete na mail adresu online@metal-flex.com. Svako oštećenje robe pri transportu ili nedostatak delova, Kupac je u obavezi da prijavi u roku od 24h od prijema robe.

Nesaobraznost uređaja: Tehnička roba u skladu sa Zakonom o trgovini i Zakonom o zaštiti potrošača podleže 2godišnjoj garanciji na saobraznost. Ukoliko uočite da uređaj ne vrši namenjenu funkciju i sumnjate na nesaobraznost proizvoda reklamaciju možete uložiti slanjem popunjenog OBRASCA ZA REKLAMACIJU na mail adresu online@metal-flex.com

ODUSTANAK/OTKAZIVANJE

Ukoliko ste se predomislili ili niste zadovoljni odabranim proizvodom zamenu možete izvršiti pod sledećim uslovima:

 • da je proizvod u originalnoj ambalaži
 • da proizvod nije korišćen
 • da ima svu propratnu dokumentaciju
 • da nije prošlo više od 14 dana od datuma prijema pošiljke

Vraćeni proizvod menjamo po vašem izboru:

 • za isti proizvod
 • vraćamo vam novac
 • menjamo za neki drugi proizvod uz eventualnu doplatu

Povraćaj novca

U slučaju odustanka od ugovora, kupac ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan. U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Metal Flex d.o.o. je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, Maestro,  EC/MC, Amex, Dina metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice sa koje je transakcija izvršena.
Metal Flex d.o.o. je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku. Troškove vraćanja robe snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.
Ukoliko smo ustanovili da ste ispunili sve uslove za povraćaj robe sredstva će vam biti vraćena na isti način na koji je izvršeno plaćanje.  Rok za povraćaj sredstava je 3-7 radnih dana.

Budite slobodni da nas kontaktirate na telefon 0603444235 ili e-poštom online@metal-flex.com

U produžetku je obrazac koji treba da popunite sa potrebnim podacima kako bi ste ušli u proceduru. Formular možete dostaviti elektronski, poštom i lično.

Izjava/obrazac o povraćaju sredstava/raskidu ugovora možete preuzeti klikom na  LINK

 

KONTAKT

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili nedoumice budite slobodni da nas kontaktirate.

 • Metal Flex Doo
 • Adresa: Četvrta Industrijska br.15  22330 Nova Pazova, Srbija
 • Telefon: +381 0603444235
 • e-pošta: online@metal-flex.com

KORPA

close